Dentro das actividades cooperativas que levamos a cabo na aula unhas das que máis éxito teñen son as que realizamos nos TALLERES DE COCIÑA e como estamos en tempo de entroido fixemos unha receta moi típica desta época: as filloas.
A cada un dos membros dos tres equipos en que temos dividida a clase, déuselle unha ficha que contiña a receta e unha serie de actividades sobre o prezo dos distintos ingredientes . Dentro dos equipos organizáronse para bater e pesar os distintos ingredientes e as profes encargámonos de callar a masa na tixola. Unha vez feita as filloas, cada un reencheoa de mermelada, crema de cacao ou natillas segundo as súas preferencias.
Tíñamos pensado comelas no recreo pero cheiraban tan ben e tiñan tan boa pinta que non poidemos esperar.
A verdade é que están feitos uns magníficos cociñeiros e cociñeiras!
Creo que el único defecto que le encuentro a esas clases es que deberías hacer un poquito más de cantidad y repartir a los padres para dar fé de su sabor.
ResponderEliminarESTABAN RIQUISIMAS. ESPERO HACER MUCHOS MAS.
ResponderEliminarEstaban moi riccas as filloas de mermelada,nocilla e natillas foi unha experiencia inolvidable
ResponderEliminar