O colectivo AMIGOS DA TERRA veunos a impartir un obradoiro de ALIMENTOS DE TEMPORADA co fin de concienciarnos de consumir as froitas e verduras propias de cada época do ano.
Ata non hai moitos anos era impensable comer tomates e leitugas no inverno ou laranxas no verán. As persoas, sobretodo as que vivían no rural tiñan no seus eidos diferentes froiteras de xeito que sempre poideran dispoñer de froita para o seu autoconsumo. Nembargantes, hoxe en día nos supermercados podemos atopar calquera variedade de froitas e verduras en calquera estación. Como é esto posible? A resposta é sinxela, estos alimentos veñen doutros lugares, a maioría das veces afastados por varios centos e incluso miles de quilómetros. E esto que supón? Pois por unha banda que estes produtos teñen que ser recolleitados antes de completar a súa maduración e deben conservarse en cámaras especiais coa conseguinte perda de sabor e propiedades nutritivas. Por outra banda, o ter que traelos dende tan lonxe supón encarecer os produtos ao ter que engadirlle os gastos de transporte, pero sobre todo debemos ter en conta que, sexa o que sexa o medio de transporte que utilicen, este vai a contribuir a contaminar o medio ambiente.
Ata non hai moitos anos era impensable comer tomates e leitugas no inverno ou laranxas no verán. As persoas, sobretodo as que vivían no rural tiñan no seus eidos diferentes froiteras de xeito que sempre poideran dispoñer de froita para o seu autoconsumo. Nembargantes, hoxe en día nos supermercados podemos atopar calquera variedade de froitas e verduras en calquera estación. Como é esto posible? A resposta é sinxela, estos alimentos veñen doutros lugares, a maioría das veces afastados por varios centos e incluso miles de quilómetros. E esto que supón? Pois por unha banda que estes produtos teñen que ser recolleitados antes de completar a súa maduración e deben conservarse en cámaras especiais coa conseguinte perda de sabor e propiedades nutritivas. Por outra banda, o ter que traelos dende tan lonxe supón encarecer os produtos ao ter que engadirlle os gastos de transporte, pero sobre todo debemos ter en conta que, sexa o que sexa o medio de transporte que utilicen, este vai a contribuir a contaminar o medio ambiente.
Xa sabedes, a comer froitas e verduras de temporada!
Encantoume o obradoiro por iso o colguei no blog de VOZ NATURA para compartir cos nosos amigos.
ResponderEliminarEstoy segura que muchos de estos niños comen verdura y fruta a diario pero no hay nada como fomentarlo en la escuela,es más profe ,sólo una sugerencia y en esas clases famosas de cocina tendriamos que dar con una receta sana y apetitosa de frutas o verduras(sólo es una sugerencia),aunque reconozco que les gustan más los bizcochos o golosinas.
ResponderEliminarEste venres vamos a ir de visita ao Familia para ver de cerca todas esas froitas e verduras que nos ensinaron e de paso mercar os ingredientes para facer unha receita con laranxas e noces. Como xa somos un expertos manexando os cartos, agora toca poñer en practica o que aprendemos.
ResponderEliminarGrazas pola las suxerencias! Teremolas en conta á hora de planificar novas actividades.
Hola Luisa,Arrieta se ha ido a Bilbao y no va a poder ir al super,sé que lo siente muchísimo y que seguro que el viernes le gustaría mucho acompañaros y se morirá de envidia cuando le conteis lo bien que lo vais a pasar.
ResponderEliminarUn saludo.