Por primeira vez neste curso cociñamos. Coma sempre a elaboración dunha receita de cociña forma parte dun proxecto máis amplio no que se poñen de manifesto multitude de competencias. Nesta ocasión fomos o xoves a comprar os ingredientes ao supermercado Familia e alí aproveitamos para observar os diferentes tipos de alimentos segundo os seus nutrientes. Ademais, realizamos unhas probas por equipos sobre a compararación de prezos, localización de ofertas, variedades de froitas... Rematamos pedindo na charcutería o xamón e o queixo, collendo o resto dos ingredientes que precisabamos e pagando na caixa. Toda unha lección práctica para desenvolverse na vida.
O venres foi cando cociñamos e aquí vos deixo o proceso da elaboración da receita segundo os nenos e nenas.
No taller de cociña fixemos empanadas de xamón iork e queixo. Ao chegar a cociña fomos a lavar as mans e despois cada un de nos púxose no seu grupo.
Empezamos por poñer o follado e colocamos o queixo sobre a masa, logo xamón e outra vez queixo. Enriba puxemos outra capa de masa. A continuación pechamos os lados coas mans enrolando as puntas e pinchamos a empanada co garfo. Un grupo cascou un ovo, o batemos e pintamos con el a parte de arriba. Forneamos durante 40 minutos e despois de deixala arrefiar un pouco comémola.
Estaba de rechupete!
Estaba muy rico.Espero repetirlo
ResponderEliminarDebía estar exquisita ya que a casa no llegó ni una mísera miga pero pensamos en hacerla nosotras a ver si nos queda igual de buena.
ResponderEliminarUn saludo para todos los cocineros de cuarto.